注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Bear in Mind Ox

股價相對內在值大打折扣時買入 持有直至趨勢轉

 
 
 

日志

 
 

第32屆香港電影金像獎  

2013-04-14 10:38:26|  分类: 綜合報道 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

「第32屆香港電影金像獎」昨晚假文化中心舉行。紅地氈繼續是一眾女星爭艷之地,周秀娜、陳靜(Da Da)、黃婉曼、楊千嬅,甚至文詠珊(Janice Man)不約而同Deep V上陣。

周秀娜中門大開迎戰,「胸湧」到離罩令記者擔心她隨時春光乍洩,她大方透露自己真空上陣:「都有黐膠紙嘅,其實最緊要靚。(真空都好堅挺喎。)件衫設計得好好。

(戰鬥格博導演們賞識?)咁我第一次擔任頒獎嘉賓喎。」

最佳電影:《寒戰》

最佳導演:梁樂民、陸劍青《寒戰》

最佳編劇:梁樂民、陸劍青《寒戰》

最佳男主角:梁家輝《寒戰》

最佳女主角:楊千嬅《春嬌與志明》

最佳男配角:鄭中基《低俗喜劇》

最佳女配角:陳靜《低俗喜劇》

最佳新演員:徐家傑《寒戰》

最佳攝影:潘耀明《聽風者》

最佳剪接:鄺志良、黃海《寒戰》

最佳美術指導:奚仲文、林子僑《大上海》

最佳服裝造型設計:奚仲文、戴美玲《大魔術師》

最佳動作設計:成龍、何鈞《十二生肖》

最佳原創電影音樂:金培達《寒戰》

最佳原創電影歌曲:定風波《大上海》

作曲:高世章 填詞:岑偉宗 主唱:張學友

最佳音響效果:曾景祥《寒戰》

最佳視覺效果:鄭文政《寒戰》

新進導演:周顯揚《大追捕》

最佳兩岸華語電影:《一九四二》

專業精神獎:高天宙、呂麗樺

終身成就獎:吳思遠


嘉玲撐行偉仔

一向身材驕人的黃婉曼紅地氈上露出超過5吋事業線,走起路來更見「跌蕩」,不過當記者指她超性感搶鏡時,她卻不認同謂:「冇呀。(又畀人話個樣唔同咗?)人會變嘛。」她又否認有「僭建」谷胸:「以往以tube dress上陣,感覺冇今晚有條帶喺膊頭咁安全。」而「龍女郎」張藍心以白色tube dress現身,同樣大方展示3吋事業線。

劉嘉玲是晚收起性感,以一身鮮紅Valentino打扮,再配上價值接近港幣1億的卡地亞珠寶現身,隨即閃爆紅地氈。她翹着老公梁朝偉到場,被記者追問是否想以紅色帶旺偉仔再奪影帝,嘉玲豪氣表示:「就算我着黑白佢都照攞o架啦。(睇好邊個?)佢對手好強,不過我梗係偏心o架啦。」談到偉仔正在放假,會否陪對方出埠散心時,嘉玲即嬌嗔答:「睇佢想點囉。」

      馬詩慧與囡囡王曼喜以母女露背裝現身,為金像獎紅地氈添上新鮮感。

 

第32屆香港電影金像獎 - 港燦 - Bear in Mind Ox

 

江若琳險跪低

「升呢」當候選影后的江若琳盛裝而至,以Elie Saab晚裝、腳踏7吋高跟鞋配以1200萬港元的英皇珠寶上陣,盡顯貴氣。一再強調入圍而達成自己目標的她,卻忽然失魂落樓梯時差錯腳,幸而旁邊有猛男出手相助,未致出醜人前,事後她搞笑謂:「平時都冇穿過咁高嘅鞋,好彩身手好啫。」

而鄭中基與太太余思敏則獲伯爵贊助逾500萬的首飾及腕錶登場。不過以一貫西裝Look現身的劉青雲最終「意外」成為「最佳衣着」得主,獲Piaget伯爵珠寶送出18K袖口鈕作獎品,事後他打趣指這個獎最難得,皆因對手太多。

冇乜睇頭,貼身通花喱士拖尾,要身材高挑嘅人先着得好,但佢好瘦冇乜肉地,又唔高,carry唔到條裙。

第32屆香港電影金像獎 - 港燦 - Bear in Mind Ox


周秀娜

舒淇曾經着差唔多款嘅,但周秀娜着上身即輸晒,佢個人比較黑同乾,唔應該着呢啲灰綠色,而且件衫着到離晒罩,件衫包唔晒個胸,好肉酸,好失望。

第32屆香港電影金像獎 - 港燦 - Bear in Mind Ox



黃婉曼

佢嘅膚色好白好靚,唔應該再着肉色裙,搞到好肉地,感覺只係一舊肉,而且件裙好似唔啱size,太突出個胸,包得唔靚。

第32屆香港電影金像獎 - 港燦 - Bear in Mind Ox

 


劉嘉玲

雖然好密實,但展現高貴大方的一面,件衫隻色同款都好蝦人着,無咁上下料會着到好老氣同肥,但嘉玲真係好好睇,佢能展現出氣質,啲衫着係佢身上好少會失手。

第32屆香港電影金像獎 - 港燦 - Bear in Mind Ox

 

楊千嬅及Janice Man昨夜性感出席頒獎禮,但兩人上圍Cup數不大,所以不夠睇頭,千嬅拖着老公丁子高進場,她卻頻頻手按心口,她說:「好驚走光呀!我身形唔夠3D,又冇胸。」

另千嬅昨午出席電台節目時談到剛切除纖維瘤:「開咗兩次刀,人比較虛弱,我佗住Torres時已發現,本來唔係咁大件事,只係我數量比較多同size大,醫生話處理咗會好啲,對生BB都好。(丁子高想生馬年BB?)話有就有咩?嗰時我計晒排卵期都唔得,諗住唔生點知又有,所以生仔冇得計o架!」

第32屆香港電影金像獎 - 港燦 - Bear in Mind Ox

 


Janice Man

件衫幾靚,設計好特別,今年好興嘅款,雖然係2D(平胸)效果,但大胸反而唔好睇,佢着上身凸顯另一類型格,carry得好好,但敗筆係冇將頭髮束起,佢頭髮太長,完全遮咗大露背。

 
 

第32屆香港電影金像獎 - 港燦 - Bear in Mind Ox

 
 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

  评论这张
 
阅读(293)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017